Съпредседателят на “Демократична България Христо Иванов заяви, че номинацията на Асен Василев за министър-председател не

...
Съпредседателят на “Демократична България Христо Иванов заяви, че номинацията на Асен Василев за министър-председател не
Коментари Харесай

Христо Иванов: Предстои да обсъдим номинацията на Асен Василев

Съпредседателят на “Демократична България ”  Христо Иванов  заяви, че номинацията на Асен Василев за министър-председател не е била авансово съветвана и занапред груповите органи в трите партии ще се произнесат по нея, показаха от обединението. 

“Номинацията на Асен Василев е суверенно решение на “Продължаваме смяната ”, която не е обсъждана с нас авансово и която следва да обсъдим в нашите групови органи ”, съобщи той.

Христо Иванов  коментира, че за “Демократична България ” са значими въпроси като структура на държавното управление и по какъв начин ще му бъде обезпечена поддръжка в Народното събрание.

“Стоят редица въпроси, като, да вземем за пример, по какъв начин ще наподобява болшинството. Каква ще бъде съдружната структура? В какъв формат ще се търси поддръжка - дали ще бъде  държавно управление на малцинството или ще има съдружни връзки? Как тези съдружни връзки ще бъдат конструирани и по какъв начин ще се взимат решенията ”, сподели той.

“Досега имаше доста сериозен проблем в връзката и вземането на решения, който от самото начало правеше къси съединения и беше главната причина за разпада на обединението и държавното управление. Разбира се, следва да се разисква и персоналният състав. Всичко това ще бъде предмет на договаряния през идната седмица ”, разяснява той.

Христо Иванов  заяви, че в диалозите с ПП няма да има непреодолими линии и дефинира като най-нежелана развръзка провеждането на нови избори.

“За нас непреодолимата линия е желанието ни да не тласнем страната към едни следващи деструктивни и раздиращи страната избори. Това не значи, че ще подкрепим предстоящ кабинет непременно. Ще преговаряме и ще търсим здрав разсъдък, ориентиран към това да има ръководство, което да носи резултати за страната ”, сподели той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР